Helinä-keiju kakku

{image:text}

Hyydytettävät kerroskakut kannattaa antaa hyytyä yön yli vuoissaan jotta ne hyytyvät napakoiksi eikä synny ns. pyöreää reunan muotoa niinkuin näissä kakkusissa, vaikkei se kyllä makua haittaa ollenkaan!
Kukat valmistin painettavilla päivänkakkaramuoteilla ja kukkien keskustat ovat karkkeja.

kakkupohja 20 cm:
5 kananmunaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta

kakkupohja 25 cm:
7 kananmunaa
2½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
250 g sitruuna-hyydykejauhetta
8 dl vispikermaa

n. 400 g mansikkahilloa tai 500 g tuoreita mansikoita

kostutus:
appelsiinimehua

kuorrutus:
n. 1 kg vihreää sokerimassaa

Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuun kakkuvuokaan. Paista kakku uunin alatasolla +175 asteessa noin 40 minuuttia.
Sekoita hyydykejauheet 2 desiin huoneenlämpöistä nestettä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita hyydykeliuos siihen.
Kostuta kolmeen osaan leikatun kakkupohjan alin osa, levitä sille mansikkahilloa ja päälle kerma-hyydyketäytettä.
Laita toinen pohja päälle, kostuta se ja kokoa kakku samalla tavalla, jätä hieman kermatäytettä kakun pinnalle. Kostuta vielä ylin pohja ja levitä kermatäytettä kakun pinnalle ja reunoille ohuesti. Täytä molemmat kakut samall tavalla. Nosta kakut jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Kaulitse kuorrutteet noin 3-4 mm:n paksuiseksi levyksi ja nosta kakun päälle, leikkaa ylimääräinen kuorrute kakun alareunasta pois.