Harjannostajaiskakku

{image:text}

7 kananmunaa
280 g sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g valkosuklaata sulatettuna
2 porkkanaa raastettuna
3 ananasrengasta pilkottuna
100 g voita sulatettuna

valkosuklaa-ananaskreemi:
1 dl ruokokidesokeria
1 dl kuohukermaa
2 keltuaista
150 g voita 100 g valkosuklaata
4 ananasrengasta

kuorrutus:
sokerimassaa

koristelu:
sokerimassaseinät, suihkutus elintarvikespraylla
marsipaanisohvat, -hahmot jne.

Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään, lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen massaan.
Sekoita varovasti joukkoon sulatettu valkosuklaa, raastetut porkkanat, pilkotut nanasrenkaat ja sulatettu voi.
Kaada massa voideltuun noin 25 x 25 cm:n neliönmuotoiseen irtopohjavuokaan ja paista kakku kypsäksi uunin alatasolla +200 asteessa noin 30 minuuttia.

Valmista kreemi sekoittamalla kattilassa sokeri, kerma ja keltuaiset. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen, laita seos jääkaappiin jäähtymään. Vatkaa pehmeähkö voi vaahdoksi ja lisää siihen jäähtynyt kiisseli vähitellen vatkaten. Sulata valkosuklaa ja pilko ananasrenkaat hyvin pieneksi ja lisää ne joukkoon.
Halkaise kakku kahteen osaan ja levitä osa kreemistä toisen pohjan päälle, nosta toinen pohja päälle. Levitä loput kreemistä kakun pinnalle ja reunoille.
Kaulitse sokerimassa levyksi ja kuorruta sillä kakku, koristele kakku hyvin kuivatetuilla sokerimassaseinillä ja -hahmoilla.