Gluteenittomat suklaapikkuleivät

{image:text}

Helpot gluteenittomat pikkuleivät syntyvät mantelijauhosta, myös jos haluaa välttää vehnäjauhoja, niin nämä ovat silloin hyvä valinta.
Pikkuleivät säilytetään jääkaapissa, ne voi myös pakastaa ja sulatus ei vie kauaa.

pohjat:
2 kananmunan valkuaista
150 g mantelijauhetta
50 g mantelilastuja
3 dl tomusokeria

kreemi:
100 g voita
1½ dl tomusokeria
1 keltuainen
1 tl pikakahvijauhetta

kuorrutus:
tummaa suklaat

Vatka valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe, hieman murskatut mantelilastut ja tomusokeri keskenään, lisää ne vaahtoon ja sekoita.
Pursota seosta pieniksi keoiksi leivinpaperilla ja paista 175 asteessa noin 12-15 minuuttia uunin keskitasolla kunnes ovat saaneet hiemn väriä.
Vatkaa pieneksi paloiteltu kylmä voi, tomusokeri, keltuainen ja pikakahvijauhe keskenään tasaiseksi seokseksi. Levitä kreemiä jokaiselle pikkuleivälle niin että keskelle jää pieni “keko”. Nosta pikkuleivät jääkaappiin tai pakastimeen ennen suklaan kuorruttamista hetkeksi.
Sulata suklaa ja kasta pikkuleipien kreemipuoli suklaassa, koristele halutessasi nonparelleilla.

Vinkki: Jos haluat pikkuleivistä tasaisen pyöreitä, paina ne paiston jälkeen pyöreällä muotilla jolloin repaleiset reunat leikkautuvat pois.