Fetaleipä

{image:text}

5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 dl vehnärouhetta
4 dl hiivaleipäjauhoja
n. 10 dl vehnäjauhoja
80 g voita
100 g fetajuustoa

päälle:

unikonsiemeniä

1. Liota hiiva haaleaan veteen, lisää suola, sokeri,keskenään sekoitetut jauhot, pehmeä voi ja murustettu fetajuusto. Vaivaa taikina koneella hyvin ja anna levätä palana noin 15- 20 minuuttia.
2. Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä palat pitkiksi tangoiksi, vaivaa samalla ilmakuplat pois (minulla jäi muutamia) ja letitä leivät neljällä. Laita letitetyt palat leipävuokiin (käytin Brunon kertakäyttövuokia) ja anna kohota.
3. Voitele leivät vedellä ja ripota pinnalle unikonsiemeniä.
4. Paista kohonneet leivät uunin alatasolla +225 asteessa noin 25- 30 minuuttia tai kunnes leivät näyttävät kypsiltä.