Kakkupohja:
150 g hienoksi jauhettua kuorittua mantelia
200 g pölysokeria
5 munanvalkuaista
Täyte:
300 g suolatonta voita
4 rkl sokeria
1 kupillinen kermaa
1 kupillinen kahvia
100 g hyvin hienoksi hakattua kuorittua mantelia
Koristeeksi:
tomusokeria
pannulla kevyesti paahdettua mantelia
- Vatkaa tomusokeri ja kananmunanvalkuaiset todella kovaksi vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon kuoritut, kuivat ja hienoksi jauhetut mantelit.
- Levitä seos neljäksi neliön muotoiseksi kakkupohjaksi uunipellin päälle.
- Kuivata neliöt miedossa uuninlämmössä vaaleanruskeiksi.
- Irroita neliöt varovasti ja ladotaan kerroksiksi, joiden väliin ja päälle sivellään ohuet kerrokset täytettä.
- Kiehauta täytettä varten kerma ja sokeri ja sekoita vahvaan kahviin.
- Hiero voi kuohkeaksi ja lisää kahviseosta siihen vähin erin kokoajan samaan suuntaan hiertäen. Lisää lopuksi mantelit.
- Koristele kakun pinta paahdetuilla mantelilastuilla ja sihtaa päälle pölysokeria. Marsipaanirusetti ja -ruusu viimeistelevät kakun!
