Ellen Svinhufvudin kakku

{image:text}

Kakkupohja:
150 g hienoksi jauhettua kuorittua mantelia
200 g pölysokeria
5 munanvalkuaista

Täyte:
300 g suolatonta voita
4 rkl sokeria
1 kupillinen kermaa
1 kupillinen kahvia
100 g hyvin hienoksi hakattua kuorittua mantelia

Koristeeksi:
tomusokeria
pannulla kevyesti paahdettua mantelia

1. Vatkaa tomusokeri ja kananmunanvalkuaiset todella kovaksi vaahdoksi.
2. Lisää vaahtoon kuoritut, kuivat ja hienoksi jauhetut mantelit.
3. Levitä seos neljäksi neliön muotoiseksi kakkupohjaksi uunipellin päälle.
4. Kuivata neliöt miedossa uuninlämmössä vaaleanruskeiksi.
5. Irroita neliöt varovasti ja ladotaan kerroksiksi, joiden väliin ja päälle sivellään ohuet kerrokset täytettä.
6. Kiehauta täytettä varten kerma ja sokeri ja sekoita vahvaan kahviin.
7. Hiero voi kuohkeaksi ja lisää kahviseosta siihen vähin erin kokoajan samaan suuntaan hiertäen. Lisää lopuksi mantelit.
8. Koristele kakun pinta paahdetuilla mantelilastuilla ja sihtaa päälle pölysokeria. Marsipaanirusetti ja -ruusu viimeistelevät kakun!