Banaanikakku

{image:text}

Tässä helppo banaanikakun ohje vaikkapa lastenjuhliin. Koristeiden teko on helppoa ja nopeaa, lapset tykkäävät muovailla marsipaania!

250 g voita
2½ dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
½ dl kermaa
2 isoa banaania

Kuorrutus:
50-100 g marmeladia
250 g marsipaania ( 1 pötkö)

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon.
2. Sekoita jauhot keskenään ja lisää puolet jauhomäärästä siivilän läpi varovasti esim. puuhaarukalla sekoittaen, sekoita kerma joukkoon ja loput jauhot.
3. Lisää soseutetut banaanit.
4. Paista suorakaiteen muotoisessa vuoassa +175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
5. Kumoa hieman jäähtynyt kakku.
6. Jos haluat kuorruttaa kakun, sivele sen pintaan ohuesti marmeladia. Kaulitse marsipaani ja aseta kakun pinnalle.
7. Koristele marsipaaniapinoilla!


1. Ota pyöreällä muotilla marsipaanista ruskeita ympyröitä. 2. Ota hieman pienemmällä pyöreällä muotilla luonnonvaaleasta marsipaanista ympyröitä. 3. Muotoile pienellä pallopäätyökalulla apinan kasvoja. 4. Paina vaalea marsipaani ruskean ympyrän päälle, pyöritä korvat marsipaanista. 5. Vedä muoviveitsellä pieni ura kasvoihin, maalaa elintarvikevärillä silmät ja suu.