Budapest-torttu (gluteeniton)

{image:text}

pohja:

* 4 kananmunaa
* 2 dl sokeria
* 2 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
* 1½ tl leivinjauhetta
* 3 rkl tummaa kaakaojauhetta

täyte:

* 2 dl vispikermaa
* 200 g valkosuklaa-lime maitorahkaa
* 2 tl vaniljasokeria
* 250 g siemenettömiä viinirypäleitä

päälle:

* sulatettua suklaata

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti siivilän läpi sekoittaen.
2. Paista uunin keskitasolla +225 asteessa noin 5-8 minuuttia kunnes pohja on kypsä. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen maustettu maitorahka ja vaniljasokeri. Levitä kerma-maiorahkaseos jäähtyneen pohjan päälle.
4. Pilko viinirypäleitä hieman ja ripota ne vaahdon päälle, kääri torttu rullalle.
5. Sulata tummaa suklaata ja lorauta sitä lusikalla tortun päälle.

Vinkki: Torttu maistuu paremmalle jos sen antaa tekeytyä jonkin aikaa jääkaapissa.