Pizzakiereet

{image:text}

rahkavoitaikina:
250 g voita
250 g maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
1 prk (40 g) tomaattipyrettä
200 g sipulisekoitus-cuisinea
300 g kinkkusuikaleita
1 pieni sipuli
2 tl pizzamaustetta
2 dl emmentaljuustoraastetta

voiteluun:
kananmunaa

Sekoita pehmeähkö voi ja maitorahka keskenään. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Vaivaa taikina nopeasti tasaiseksi seokseksi ja nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä tai jauhotetun leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Sekoita tomaattipyree ja sipulisekoitus- cuisine keskenään. Levitä seos pohjan päälle. Ripottele pinnalle pieneksi pilkottu sipuli, kinkkusuikaleet, pizzamauste ja juustoraaste. Kääri levy rullalle ja leikkaa noin kahden senttimetrin paloiksi. Nosta palat uunipellille pulla- tai muffinivuokiin (Eskimo) leikkauspinta ylöspäin. Voitele munalla ja paista 225 asteessa uunin keskitasossa 15- 20 minuuttia tai kiertoilmauunissa +200 asteessa noin 15 minuuttia.


Paistoa vaille valmiit pizzakierteet: