Pähkinä-luumukakku

{image:text}
200 g voita
2½ dl sokeria
3 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
80 g (1 pss) mantelijauhetta
½ dl maitoa
1 dl pähkinäsekoitusta
15 kivetöntä luumua
+ puoleen taikinaan 1-2 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi, lisää lämpimät kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon.
Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja mantelijauhe keskenään sekaisin, sihtaa ne siivilän läpi varovasti sekoittaen joukkoon.
Kääntele maito joukkoon ja murskatut pähkinät. Leikkaa kivettömät luumut pieniksi paloiksi ja lisää taikinaan.
Ota puolet taikinasta eri astiaan ja sekoita siihen kaakaojauhe.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 60 minuuttia.
Kumoa hieman jäähtynyt kakku vuoastaan ja sihtaa päälle halutessasi tomusokeria.