Toscakierteet n.25 kpl

{image:text}
rahkavoitaikina:

250 g maitorahkaa
250 g voita
4-5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:

4 dl mantelilastuja
100 g voita
1 dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
1 dl kuohukermaa

päälle:
kananmunalla voitelu
mantelilastuja (jos haluaa)

Valmista taikina sekoittamalla ainekset sekaisin. Laita taikina jääkaappiin kelmuun käärittynä täyteen valmistamisen ajaksi.
Valmista täyte sekoittamalla kattilassa mantelilastut, voi, sokeri, vehnäjauhot ja kuohukerma sekaisin samalla kumenten seosta.
Kun ainekset ovat sekoituneet ja seos pulpahtaa hieman, nosta kattila levyltä.
Nosta täyte jääkaappiin hieman jäähtymään.
Kaulitse taikina noin uunipellin kokoiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä täyte levylle.
Kääri taikinalevy rullalle aloittaen leveämmältä puolelta ja leikkaa rulla noin 2-3 cm:n levyisiksi paloiksi.
Muotoile palat vielä pyöreiksi kämmensyrjällä, voitele kananmunalla ja ripota päälle halutessasi mantelilastuja.
Paista toscakierteet leikkauspinta ylöspäin uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.