Lämminsavulohi-kierteet, n. 20-25 kpl

{image:text}

rahkavoitaikina:

250 g maitorahkaa
250 g voita
4-5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:

100 g katkarapu-tuorejuustoa
n. 400 g lämminsavulohta
tilliä
sitruunamehua

Valmista taikina sekoittamalla ainekset sekaisin. Jos taikinan laittaa jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi, on sen kaulitseminen helpompaa.
Kaulitse taikina noin uunipellin kokoiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Levitä päälle katkarapu-tuorejuusto ja ripota pinnalle lämminsavulohta. Ripotele päälle vielä tuoretta tilliä maun mukaan ja pirskota sitruunamehua vielä vähän päälle.
Kääri taikinalevy rullalle aloittaen leveämmältä puolelta ja leikkaa rulla noin 2-3 cm:n levyisiksi paloiksi. Muotoile palat vielä pyöreiksi kämmensyrjällä ja paista leikkauspinta ylöspäin uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Samalla reseptillä voit tehdä myös pizzakierteitä:

rahkavoitaikina:
250 g voita 250 g maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
1 prk (40 g) tomaattipyrettä
200 g sipulisekoitus-cuisinea
300 g kinkkusuikaleita
1 pieni sipuli
2 tl pizzamaustetta
2 dl emmentaljuustoraastetta

voiteluun:
kananmunaa

Sekoita pehmeähkö voi ja maitorahka keskenään. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan. Vaivaa taikina nopeasti tasaiseksi seokseksi, nosta taikina jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Sekoita tomaattipyre ja sipulisekoitus-cuisine keskenään, levitä seos pohjan päälle. Ripottele pinnalle pieneksi pilkottu sipuli, kinkkusuikaleet, pizzamauste ja juustoraaste. Kääri levy rullalle ja leikkaa noin kahden senttimetrin paloiksi.

Nosta palat uunipellin päällä oleviin muffinssivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Voitele munalla ja paista 225 asteessa uunin keskitasossa 15-20 minuuttia tai kiertoilmauunissa +200 asteessa noin 15 minuuttia.