Tomaatti-tonnikalapiirakka

{image:text}

Kun piirakkahimo yllättää, syntyy piirakka niistä aineista mitä jääkaapista löytyy.

pohja:
250 g voita
n. 3½-4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
3/4 dl vettä

täyte:
2 prk tonnikalaa
2 dl fetajuustokuutioita
kirsikkatomaatteja
1 iso sipuli silputtuna
mustapippuria maun mukaan
150 g juustoraastetta

päälle:
2,5 dl ruokakermaa (käytin tähän mastettua, 3 sipulia ruokakermaa)
1,5 dl maitoa
4 kananmunaa

Sekoita pohjan ainekset sekaisin ja kaulitse pohja leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
Levitä täyyteet pohjan päälle ja lopuksi keskenään sekoittu kerma-maito-munaseos.
Paista piirakka uunin alatsolla 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka näyttää kypsältä.