Mustikkajuustokakku

{image:text}

Makea mustikkakakku on oiva kesäherkku!
Kakun voi myös pakastaa, ota se silloin sulamaan jääkaappiin noin vuorokausi ennen tarjoilua.
Mustikoiden tilalle voi vaihtaa myös muita ihania marjoja!

Pohja

200 g vaaleita keksejä
150 g voita

Täyte
600 g Philadelphia-juustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl maissitärkkelystä
3 kananmunaa
200 g valkosuklaata

Pinnalle
2 dl mustikoita
sokeria

Murusta keksit ja sekoita ne pehmeän voin kanssa sekaisin. Taputtele pohja leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 24cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Vatkaa Philadelphia-juusto ja maitorahka sekaisin, lisää sokerit ja maissitärkkelys joukkoon.
Sekoita kananmunat yksitellen täytteeseen ja lisää pieniksi paloitellut valkosuklaat. Kaada täyte pohjan päälle, ripota mustikat päälle ja halutessasi hieman sokeria pinnalle.
Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia, sammuta uuni ja anna paistua vielä jälkilämmöllä noin 30-40 minuuttia.
Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin yöksi ja tarjoile seuraavana päivänä.