Makea mustikkakakku on oiva kesäherkku!
Kakun voi myös pakastaa, ota se silloin sulamaan jääkaappiin noin vuorokausi ennen tarjoilua.
Mustikoiden tilalle voi vaihtaa myös muita ihania marjoja!
Pohja
200 g vaaleita keksejä
150 g voita
Täyte
600 g Philadelphia-juustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl maissitärkkelystä
3 kananmunaa
200 g valkosuklaata
Pinnalle
2 dl mustikoita
sokeria
- Murusta keksit ja sekoita ne pehmeän voin kanssa sekaisin. Taputtele pohja leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 24cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
- Vatkaa Philadelphia-juusto ja maitorahka sekaisin, lisää sokerit ja maissitärkkelys joukkoon.
- Sekoita kananmunat yksitellen täytteeseen ja lisää pieniksi paloitellut valkosuklaat. Kaada täyte pohjan päälle, ripota mustikat päälle ja halutessasi hieman sokeria pinnalle.
- Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia, sammuta uuni ja anna paistua vielä jälkilämmöllä noin 30-40 minuuttia.
Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin yöksi ja tarjoile seuraavana päivänä.
