Raparperipiirakka

{image:text}
Raparperista valmistuu monet maittavat herkut! Tämä piirakka on helppo
valmistaa, täytteeseen voi lisätä myös marjoja mukaan halutessaan.

pohja:
125 g voita
½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

täyte:
200 g vaniljan makuista rahkaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
3-4 dl raparperipaloja

Valmista pohja sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin, taputtele taikina halkaisijaltaan 28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Valmista täyte sekoittamalla rahka, kananmuna ja sokeri sekaisin, lisää raparperinpalat joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle.
Paista piirakka uunin alatasolla +200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka näyttää kypsältä.

Jos paistat piirakan pienemmässä vuossa, puolita ohje.