Lohipiiraset 20 kpl

{image:text}

Kuoritaikina:

1,5 dl vettä
0,5 tl suolaa
15 g voita
1 dl ruisjauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja

täyte:

2 dl keitettyä riisiä
½ purjo
200 g lämminsavulohta
3 keitettyä kananmunaa
1 prk ranskankermaa
suolaa
mustapippuria

Keitä riisi kypsäksi. Kuullota purjo kevyesti ja pilko kananmunat pieniksi. Sekoita lohen ja riisin kanssa, lisää mausteet.
Vaivaa kuoritaikinan ainekset keskenään sekaisin. Kauli taikina noin 1 mm:n ohueksi levyksi ja ota siitä halkaisijaltaan 10 cm:n muotilla pyöreitä paloja. Levitä ranskankermaa jokaiselle palalle, lisää täyte päälle ja rypytä reunat. Paista uunin keskitasolla n. 250 asteessa noin 15 minuuttia, tai kun piirakat ovat saaneet vähän väriä.