Cakepopsit ovat tosi helppoja ja kivoja tarjottavia.
Nämä sopivat mm. ystävänpäivään, jolloin yhden tikkarin voi kääriä sellofaanipussiin, ympärille vain kaunis nauha ja kiitos ystävälle-kortti ♥
Nämä voi myös hyvin pakastaa koristelun jälkeen ja ottaa sulamaan esim. päivää ennen juhlia jolloin aikaa jää muihin juhlajärjestelyihin.
2 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
150 g voita
2 kananmunaa
paiston jälkeen:
200 g appelsiinin makuista tuorejuustoa
kuorrutus:
valkosuklaata ja vaaleanpunaiseksi värjättyä valkosuklaata (värjäys tomuvärillä)
koristelu:
nonparelleja
- Sekoita sokeri, vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään sekaisin.
- Sulata voi ja sekoita se joukkoon, lisää myös kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, puolet pienempään kuin uunipelti kokoiseen vuokaan (esim. lasagnevuoka sopii hyvin).
- Paista uunin alatasolla +175 asteessa noin 25- 30 minuuttia.
- Kun pohja on jäähtynyt, murenna se taikinakulhoon ja vatkaa joukkoon maustettu tuorejuusto.
- Pyöritä taikinasta tasakokoisia palloja ja nosta ne jääkaappiin viilenemään.
- Sulata suklaa ja värjää siitä osa jauhemaisilla tomuvärillä vaaleanpunaiseksi.
- Laita tikkaritikku palloon ja kasta se suklaassa, ripota päälle nonparelleja.
- Nosta tikkarit jääkaappiin jähmettymään.
- Tässä jääkaapista otetut popsit valmiina kuorrutukseen.
- Ensin kannattaa tehdä valkoiset ja jos haluaa muun värisiä, voi puolet suklaasta värjätä jauhemaisella värillä.
- Styrox-alustaan on helppo tökätä kuorrutetut popsit.
- Lopuksi popsit voi kääriä sellofaanipusseihin ja laittaa nauhan ympärille.
Popsit voi tarjoilla mm. näihin tarkoitetulta tarjoilualustalta.
Tulostin kuvioita tavallista vahvemmalle paperille ja liimasin ne koottuun pops-tarjoilualustaan.
Alustan voi koristella teeman mukaan, tämä alusta tuli vaaleanpunaisiin juhliin.
