Cake popsit

{image:text}

Cakepopsit ovat tosi helppoja ja kivoja tarjottavia.
Nämä sopivat mm. ystävänpäivään, jolloin yhden tikkarin voi kääriä sellofaanipussiin, ympärille vain kaunis nauha ja kiitos ystävälle-kortti

Nämä voi myös hyvin pakastaa koristelun jälkeen ja ottaa sulamaan esim. päivää ennen juhlia jolloin aikaa jää muihin juhlajärjestelyihin.

2 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
150 g voita
2 kananmunaa

paiston jälkeen:
200 g appelsiinin makuista tuorejuustoa

kuorrutus:
valkosuklaata ja vaaleanpunaiseksi värjättyä valkosuklaata (värjäys tomuvärillä)

koristelu:
nonparelleja

Sekoita sokeri, vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään sekaisin.
Sulata voi ja sekoita se joukkoon, lisää myös kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, puolet pienempään kuin uunipelti kokoiseen vuokaan (esim. lasagnevuoka sopii hyvin).
Paista uunin alatasolla +175 asteessa noin 25- 30 minuuttia.

Kun pohja on jäähtynyt, murenna se taikinakulhoon ja vatkaa joukkoon maustettu tuorejuusto.
Pyöritä taikinasta tasakokoisia palloja ja nosta ne jääkaappiin viilenemään.
Sulata suklaa ja värjää siitä osa jauhemaisilla tomuvärillä vaaleanpunaiseksi.
Laita tikkaritikku palloon ja kasta se suklaassa, ripota päälle nonparelleja.
Nosta tikkarit jääkaappiin jähmettymään.

Tässä jääkaapista otetut popsit valmiina kuorrutukseen.

Ensin kannattaa tehdä valkoiset ja jos haluaa muun värisiä, voi puolet suklaasta värjätä jauhemaisella värillä.

Styrox-alustaan on helppo tökätä kuorrutetut popsit.

Lopuksi popsit voi kääriä sellofaanipusseihin ja laittaa nauhan ympärille.

Popsit voi tarjoilla mm. näihin tarkoitetulta tarjoilualustalta.
Tulostin kuvioita tavallista vahvemmalle paperille ja liimasin ne koottuun pops-tarjoilualustaan.
Alustan voi koristella teeman mukaan, tämä alusta tuli vaaleanpunaisiin juhliin.