Sisun & Sutun tipuleivokset

{image:text}

Pääsiäiseksi voi tehdä ihanan kirkkaan keltaisia tipuleivoksia. Minulla oli taas kaksi innokasta pikkuapuria leipomassa ja voihan nenä= tipun nokka kun sitä lopputulosta ei maltettu millään odottaa. Se oli yks haukkasu vaan kun tiput alkoivat hävitä suihin, nami!

muropohja:

200 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

täyte:

5 dl vispikermaa
125 g hyydykejauhetta (tähän käy esim. sitruuna, ananas, hedelmäpassion ja mangoaprikoosi)
200 g vaniljanmakuista maitorahkaa
appelsiinimarmeladia ihan vähän

koristelu:

hyytelösokeria + vettä + keltaista pastaväriä
manteleita
tummaa suklaata

Valmista murotaikina pehmentämällä hiukan voita ja sekoittamalla siihen muut pohjan ainekset hyvin sekaisin.
Kauli taikina suht ohueksi levyksi ja nosta se tartalettivuokien päälle, kaulitse ylimääräinen taikina pois päältä kauliten. Paistoin osan tässä tartalettipannussa, joka oli paljon parempi tipuleivoksiin, leivoksista tuli jämäkämmät ja syvemmät.
Paista pohjat uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15- 20 minuuttia.


Valmista täyte vaahdottamalla kerma. Sekoita hyydykejauhe hyvin 1 dl kädenlämpöistä vettä, kaada seos vatkatun kerman joukkoon kokoajan sekoittaen. sekoita lopuksi täytteeseen vaniljan maitorahka. Nyt täyte on napakkaa pursotettavaksi, joten pursota ensin tipun vartalo ja sitten sille pää. Nosta leivokset pakastimeen 1-2 tunnin ajaksi.


Kuumenna vesi kattilassa ja lisää siihen hyytelösokeria pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää joukkoon keltaista pastaväriä. Anna liemen hieman jäähtyä ja sivele pullasudilla tiput keltaisiksi. Voit sivellä toisenkin kerroksen jos väri ei tartu joka paikkaan. Leikkaa kokonaisista manteleista tipuille nokka ja spritsaa tummasta sulatetusta suklaasta silmät.