Madeleine-leivokset

{image:text}

Tästä ohjeesta tulee noin 30 kappaletta. Vuokaa ei tarvitse voidella eikä korppujauhottaa, irroita leivokset varovasti vuoasta.

3 kananmunaa
½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
100 g sulatettua voita

1. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
2. Sekoita jauhot ja lisää massaan varovasti puhtain käsin sekoittaen.
3. Lisää raastettu sitruunan kuori ja voisula, sekoita käsin varovasti joukkoon.
4. Laita massa pursotinpussiin (ilman tyllaa) ja pursota sitä madeleine-leivospellille.
5. Paista +200 asteessa uunin keskitasolla noin 5-7 minuuttia. Irrota madeleinet varovasti ja paista seuraava satsi.

Koristele madeleinet sihtaamalla tomusokeria päälle. Voit myös koristella Madeleinet kastamalla toisen pään sulaan suklaaseen.