Appelsiininmakuinen kolakaramelli

{image:text}

2 dl kuohukermaa
2 dl hienoa sokeria
1 dl fariinisokeria
2 rkl siirappia
1 rkl voita
10- 15 tippaa appelsiiniaromia

1. Kuumenna kerma ja sokerit teflonkattilassa, kunnes sokerit sulavat. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 30-40 minuuttia kunnes se on paksuntunut. Seos on valmista kun tippa seosta jähmettyy kylmässä vedessä (kannattaa kokeilla esim. vesilasiin).
2. Lisää voi ja appelsiiniaromi joukkoon.
3. Kaada seos leivinpaperilla vuoratun neliön muotoisen kooltaan noin 15 x 15 cm astiaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
4. Leikkaa levystä neliön muotoisia paloja ja nosta ne hetkeksi vielä jääkaappiin. Kääri palat sellofaaniin ja sido narulla pussin suu kiinni.
5. Säilytä jääkaapissa jos haluat karamellien pysyvän kovina.