Hedelmätäytekakku, munaton

{image:text}

Keväällä vietetään paljon juhlia ja munaton kakkupohja on yksi vaihtoehto juhlien täytekakuksi, kukaan ei välttämättä edes huomaa onko kakkupohjassa käytetty kananmunia. Kakkupohja on kuitenkin enemmän kahvikakkumainen ja hauraampi kuin tavallinen täytekakkupohja, joten pohjaa leikatessa kannattaa olla hieman varovainen.

pohja:
2 dl sokeria
1 dl omenamarmeladia
2½ tl leivinjauhetta
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
100 g voita
1½ dl kermaa

täyte:
3 dl vispikermaa
1 tl vaniljaosokeria
½ sitruunan raastettu kuori
100 g appelsiinimarmeladia
100 g omenamarmeladia

kostutus:
appelsiinimehua

kuorrutus ja koristelu:
3 dl vispikermaa
viinirypäleitä
kiiwiä

päälle:
hyytelösokerikiille

Vaahdota sokeri ja omenamarmeladi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon.
Sulata voi ja sekoita se kerman kanssa, lisää varovasti sekoittaen.
Paista kakkupohja voidellussa ja jauhotetussa 20 cm:n kakkuvuoassa uunin alatasolla +175 asteessa noin 40 minuuttia.
Kumoa hiukan jäähtynyt pohja. Leikka jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

Vaahdota kerma vaahdoksi, lisää sokeri ja sitruunan raastettu kuori joukkoon.
Kostuta alin pohja appelsiinimehulla, levitä päälle appelsiinimarmeladia ja puolet kermavaahdosta. Täytä seuraava kerros samalla tavalla.
Kostuta vielä ylin pohja ja sivele pinnalle ohut kerros marmeladia. Aseta pinnalle puhtaita hedelmiä vieri viereen. Kiehauta hyytelösokeri pakkauksen ohjeen muaan ja sivele kiillettä hedelmien päälle.
Vaahdota kerma ja pursota lopuksi kakun reunat esim. lehtityllalla.