Hedelmä-juustokakku laktoositon, gluteeniton

{image:text}

Hyydykekakut saa helposti valmistettua monelle maistuvaksi, gluteenittomia keksejä löytyy ainakin suuremmista marketeista.

pohja:

* 50 g laktoositonta leivontamargariinia
* 150 g gluteenittomia keksejä

täyte:

* 4 dl laktoositonta vispikermaa
* 200 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
* 3/4 dl sokeria
* 2 tl vaniljasokeria
* 6 liivatelehteä
* 2 rkl sitruunamehua

päälle:

* 250 g persikka-päärynäsosetta (piltti)
* 2 liivatelehteä + vettä

koristelu:

* persikkaviipaleita
* viinirypäleitä
* ananaskirsikoita
* hyytelösokerista kiille

1. Murskaa keksit leivinpaperin välissä kaulimella ja sulata margariini. Sekoita keskenään ja painele seos tasaisesti pyöreään, halkaisijaltaan 22 cm:n leivinpaperilla pingotettuun irtopohjavuokaan.
2. Valmista täyte laittamalla liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
3. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, mausta seos sokereilla.
4. Purista liivatelehdistä vesi pois ja kuumenna sitruunamehu kupissa mikrossa. Liuota liivatelehdet kuumaan mehuun ja kaada seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään.
5. Valmista persikka-päärynäpinta liottamalla liivatteet kylmässä vedessä ja sekoittamalla ne kuumaan vesitilkkaan. Kaada liivateseos soseen joukkoon ja sekoita. Kaada seos kakun päälle ja nosta kylmään.
6. Koristele kakku persikkaviipaleilla ja muilla hedelmillä.