Appelsiinisuklaakakku

{image:text}

pohja:
5 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
100 g voita
1 ½ dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

täyte:
400 g vispikermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
200 g appelsiinimarmeladia
4 liivatelehteä

kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata
nokare voita

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sulata suklaa ja voi, sekoita keskenään.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti joukkoon suklaa-voiseos.
4. Kaada voideltuun 25 cm:n kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla +175 asteessa noin 35-45 minuuttia tai kunnes kakku näyttää kypsältä.
5. Kumoa hieman jäähtynyt kakku vuoastaan.
6. Valmista täyte laittamalla liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma, sekoita appelsiinituorejuusto ja appelsiinimarmeladi joukkoon. Kuumenna pieni määrä vettä kupissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet veteen. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen.
7. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 2 osaan.
8. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja laita kakkupohjan yläpuoli vuoan pohjalle.
9. Kaada täyte vuokaan ja laita toinen pohja päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään hetkeksi.
10. Valmista kuorrute paksupohjaisessa kattilassa. Laita kuohukerma ja paloiteltu suklaa kattilaan, kuumenna ja sekoita kunnes kuorrutus on tasaista.Sekoita lopuksi pieni voinokare joukkoon.
11. Kaada kuorrutus kakun päälle, koristele appelsiinipaloilla ja raastetulla suklaalla.