Appelsiinisuklaakakku

{image:text}

pohja:
170 g suklaapisara-keksejä
75 g voita

täyte:
200 g appelsiinituorejuustoa
4 dl vispikermaa
200 g talousuklaata
5 liivatelehteä + 1½ rkl vettä tai appelsiinimehua

koristeet:
suklaata

Murskaa pohjaan tulevat keksit ja sulata rasva ja sekoita ne keskenään. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksi-rasvaseos tasaisesti vuoan pohjalle. Reunakalvon voi laittaa kiertämään vuaon sisäpuolen reunaa, jolloin kakun irroitus on helppoa.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon appelsiinituorejuusto.
Sulata suklaa ja sekoita se täytteeseen.
Kiehauta 1½ rkl nestettä, purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja liuota ne kuumaan nestetilkkaan.
Kaada liivateliuos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen täytteeseen.
Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakkuvuoka jääkaappiin yön yli tai pakastimeen pariksi tunniksi kunnes täyte on hyytynyt.
Tässä ohje helppoihin suklaakoristeisiin kotioloissa, puuha on varsin sotkuista mutta kivaa: