Ananas-valkosuklaamuffinssit

{image:text}

Muffinssit ovat helppoja ja nopeita leivottavia, varsinkin jos on lapset apuna ;)
Pienimmiltäkin leipureilta sujuu ripotteluhommat mutta suklaan hävikki voi olla melkoinen jos ei ole silmä tarkkana mitä häviää suuhun ja mitä sulatukseen.
Ohjeesta voi leipoa myös kahvikakun, jonka voi halutessaan kuorruttaa samalla kuorrutuksella.

150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
1 tlk (135 g) ananaspaloja
1 dl ananasmehua (1 ananastölkin mehu)
1 dl kookoshiutaleita

kuorrutus:
2 dl vispikermaa
200 g sitruunan makuista rahkaa
100 g valkosuklaata

pinnalle:
kookoshiutaleita
vihreää värisokeria

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita puuhaarukalla joukkoon. Valuta ananaspalat ja säästä mehu. Sulata suklaa varovasti lautasella mikrossa välillä sekoitellen sitä.
Sekoita ananaspalat, mehu ja valkosuklaa joukkoon.
Pursota massa muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla +200 asteessa noin 15 minuuttia.
Valmista kuorrutus vaahdottamalla kerma ja sulattamalla valkosuklaa. Sekoita keskenään kermavaahto, sitruunan makuinen rahka ja sulatettu valkosuklaa. Pursota seos jäähtyneiden muffinssien päälle ja ripota pinnalle kookoshiutaleita ja värisokeria.
Muffinssit voi koristella vielä valmiilla tai omatekoisilla koristeilla.