Ananas-suklaakakku

{image:text}

Yksi herkullisimmista yhdistelmistä on mielestäni ananas & suklaa, kahvikakkuna aivan ihanaa ja nyt teki mieli tehdä sitä hyydytettynä versiona.
Kakussa on yhtä täytettä mutta tavallaan kahta, toisella puolella tummaa suklaata ja toisella valkosuklaata. Hyvä syy ottaa siis ainakin kaksi kertaa kakkua!

pohja:
175 g Safari- suklaakeksejä
75 g voita

täyte:
4 dl vispikermaa
300 g mango-ananasrahkaa (Rainbow)
2 ananasrengasta pikku kuutoina
125 g ananas-hyydykejauhetta

100 g tummaa suklaata
100 g valkosuklaata

päälle:
tomusokeria
kaakaojauhetta
ananasta
suklaakoristeita

1. Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa sekaisin. Laita seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24-25 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ohuesti.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen rahka ja pilkotut ananaspalat. Sekoita ananas-hyydykejauhe 1 dl:n vettä ja sekoita seos hyvin vatkaten täytteeseen. Jaa täyte kahteen osaan.
3. Sulata suklaat ja sekoita ensin valkosuklaa toiseen täytteeseen. Sekoita sitten tumma suklaa toiseen puoliskoon täytettä. Kaada täytteet kakkuvuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin yön yli hyytymään.
4. Sihtaa valkosuklaapuolen päälle kaakaojauhetta ja toisen puolen päälle tomusokeria. Koristele halutessasi suklaalla ja ananaksella.