Äitienpäiväleivokset

{image:text}

Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g vadelmia
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä

Kostutus:
mehua

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti sekoittaen joukkoon. Kaada massa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskitasossa +225 asteessa noin 6-8 minuuttia. Tarkkaile ettei paistu yli!
2. Valmista täyte, vaahdota kerma ja lisää siihen sokerit ja valutetut vadelmat.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja liuota ne kiehautettuun vesitilkkaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen.
3. Laita täyte pursotinpussiin ja pursota silikonisen muffinsivuoan pohjille.
4. Paina pyöreällä muotilla kääretorttupohjasta samankokoinen ympyrä kuin silikonimuotin pohjan koko on. Paina pohjaosat täytteiden päälle ja kostuta.
5. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa. Kumoa varovasti seuraavana päivänä.
6. Voit koristella leivokset sokerimassalla, marsipaanikukilla ym.!

Ps: Tuosta kääretorttupohjasta jää reilusti yli, joten kannattaa painaa loputkin rinkulat ja pakastaa. Sieltä on hyvä ottaa jos tarvitsee, sulavat hetkessä!