Tuulihatut

Tuulihatut sopivat juhlaan kuin juhlaan, ne voi täyttää makealla tai suolaisella täytteellä. Olenpa joskus syönyt niitä ilman täytteitäkin!
Kokosin tähän erilaisia vinkkejä tuulihattujen valmistamiseen sekä suolaisia että makeita täytteitä.

Perus tuulihattumassa:

2 dl vettä
75 g voita tai margariinia
1½ dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kuumenna voimakkaasti sekoittaen kunnes massa irtoaa kattilan reunoista.
Kumoa seos kulhoon ja anna sen jäähtyä kunnolla.
Lisää kananmunat tksitellen joukkoon sähkövatkaimella vatkaten.
Pursota massasta nokareita leivnpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista uunin keskitasolla +225 asteessa noin 20 minuuttia kunnes tuulihatut ovat kauniisti ruskistuneet.

Makeita täytteitä:

Mansikka-kermatäyte

Helppo suklaatäyte:

Pistaasi-valkosuklaatäyte:

Suolaisia täytteitä:

Kinkkutäyte

Aurajuustotäyte:

Kylmäsavulohitäyte:

100- 150 g kylmäsavulohta pieneksi pilkottuna
200 g valkosipulituorejuustoa
100 g smetanaa
tuoretta tilliä maun mukaan
sitruunapippuria maun mukaan

Vinkkejä:

– vatkaa kananmunat yksitellen riittävän kauan seokseen.
– laita tuulihattumassa pursotinpussiin jolloin ne on helppo ja nopea tapa  pursottaa samankokoisiksi nokareiksi.
– älä avaa uunin luukkua tuulihattujen kohotessa.
– voit pakastaa täyttämättömät tuulihatut ja sulattaa ennen juhlia.
– tuulihatut voi täyttää halkaisemalla ne ja lusikoimalla täyte sisään tai pursottamalla täyte työntämällä pursotinpussin aukko tuulihatun sisään.
– täytä tuulihatut mahdollisimman lähellä tarjoiluajankohtaa, näin tuulihatut pysyvät hyvinä.

Tuulihatut