pohja:
100 g tummaa suklaata
1 dl sekalaista pähkinärouhetta
8 dl suklaariisimuroja
täyte:
2 dl vispikermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
400 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
130 g valkosuklaata
100 g minttukrokanttisuklaata
30 grammaa tummaa suklaata
6 liivatelehteä + 2½ rkl vettä
- Sulata pohjaan tuleva suklaa ja sekoita siihen rouhitut pähkinät ja riisimuro.
- Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 25 cm irtopohjavuokaan ja painele pohjaseos siihen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen jogurtti , tuorejuusto ja sokeri.
- Laita liivatelehdet kylmän veteen likoamaan.
- Sulata tummat suklaat omassa astiassa ja valkosuklaa omassa.
- Jaa täyte kahteen osaan ja sekoita toiseen puoleen tummat suklaat ja toiseen valkosuklaa.
- Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja kuumenna 2½ rkl vettä kiehuvaksi, esim. lasissa mikrossa. Liuota liivatelehdet kuumaan veteen ja lisää puolet liivateliuoksesta suklaatäytteeseen ja puolet valkosuklaatäytteeseen.
- Kaada valkosuklaatäyte pohjan päälle ja lopuksi tummasuklaatäyte päälle.
- Nosta kakku jääkaappiin hyytymään muutaman tunnin ajaksi tai pakkaseen tunniksi.
- Rouhi pinnalle halutessasi tummaa suklaata tai koristele muulla tavoin.
