250 g ruisleipää
70 g vaaleaa leipää
täyte:
200 g maustekurkku & tilli tuorejuustoa (creme bonjour)
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
50 g kurkkusalaattia
1 omena
1 pieni sipuli
½ punainen paprika
1 tl sitruunamehua
pippuria maun mukaan
kostutus:
2 dl kasvislientä
kuorrutus:
200 g sulatejuustoa
100 g ranskankermaa
- Leikkaa leivistä reunat pois. Valmista täyte vaahdottamalla kerma, sekoita joukkoon kuutioitu paprika ja omena, kurkkusalaatti, pilkottu sipuli,mausta sitruunamehulla ja pippurilla maun mukaan.
- Aseta ruisleipäpalat leivinpaperin päälle, kostuta ja lisää täytettä. Laita vaalea leipäkerrostäytteen päälle, kostuta ja lisää loput täytteet. Laita viimeinen leipäkerros päälle ja kostuta.
- Kääri kakku kelmuun ja anna maustua yön yli jääkaapissa.
- Kuorruta kakku seuraavana päivänä ja koristele vihanneksilla ja hedelmillä halutessasi.
