pohja:
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
- 1½ tl leivinjauhetta
- 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
täyte:
- 2 dl vispikermaa
- 200 g valkosuklaa-lime maitorahkaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 250 g siemenettömiä viinirypäleitä
päälle:
- sulatettua suklaata
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti siivilän läpi sekoittaen.
- Paista uunin keskitasolla +225 asteessa noin 5-8 minuuttia kunnes pohja on kypsä. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen maustettu maitorahka ja vaniljasokeri. Levitä kerma-maiorahkaseos jäähtyneen pohjan päälle.
- Pilko viinirypäleitä hieman ja ripota ne vaahdon päälle, kääri torttu rullalle.
- Sulata tummaa suklaata ja lorauta sitä lusikalla tortun päälle.
Vinkki: Torttu maistuu paremmalle jos sen antaa tekeytyä jonkin aikaa jääkaapissa.
