Budapest-torttu (gluteeniton)

pohja:

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta

täyte:

  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g valkosuklaa-lime maitorahkaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 250 g siemenettömiä viinirypäleitä

päälle:

  • sulatettua suklaata
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti siivilän läpi sekoittaen.
  2. Paista uunin keskitasolla +225 asteessa noin 5-8 minuuttia kunnes pohja on kypsä. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen maustettu maitorahka ja vaniljasokeri. Levitä kerma-maiorahkaseos jäähtyneen pohjan päälle.
  4. Pilko viinirypäleitä hieman ja ripota ne vaahdon päälle, kääri torttu rullalle.
  5. Sulata tummaa suklaata ja lorauta sitä lusikalla tortun päälle.

Vinkki: Torttu maistuu paremmalle jos sen antaa tekeytyä jonkin aikaa jääkaapissa.