Piirakat maistuvat aina, ja kahta en mielellään vaihda: toinen on pohja-ohje joka on hyväksi havaittu ja aurajuustoa joka maistuu aina & kaikkialla!
pohja:
- 125 g voita
- 2,2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 125 g maitorahkaa
pohjan päälle:
- 2,5 dl sipulisekoitus- cuisinea
- 200 g juustoraastetta
- 1 kananmuna
täyte:
- 150 g palvikinkkua pieninä paloina
- 1 punasipuli silputtuna
päälle:
- aurajuustoa ripoteltuna
- juustoraastetta
paiston jäkeen:
- ruohosipulia saksittuna
- Nypi sekoitetut jauhot pehmeään voihin ja sekoita maitorahka joukkoon. Taputa taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
- Sekoita cuisine, juustoraaste ja kananmuna keskenään, kaada seos pohjan päälle.
- Ripota pilkottu kinkku ja sipulit päälle, murustele aurajuustoa ja juustoraastetta pinnalle, paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa noin 25-30 minuuttia tai kunnes piirakka näyttää kypsältä. Saksi pinnalle ruohosipulia ja herkuttele iltapäiväkahvin kanssa!
