Pohja:
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Täyte:
- 3 dl vispikermaa
- 125 g mascarpone-tuorejuustoa
- 100 g pähkinäsuklaalevitettä
- 1 tl vaniljasokeria
- + 100 g vadelma-vaniljahilloa
Kostutus:
- 1½ dl 10% sokerivettä (150 g vettä + 15 g sokeria kiehautetaan ja jäähdytetään)
Koristelu:
- marsipaanineilikoita
- valkosuklaarouhetta
- tomusokeria
- kaupan sokeri-kakunkoristeita
- Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuun halkaisijaltaan noin 18cm:n kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla +175 asteessa noin 40 minuuttia.
- Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita siihen mascarpone-tuorejuusto, pähkinäsuklaalevite sekä vaniljasokeri.
- Kostuta alin pohja ja levitä sen päälle ohut kerros hilloa. Lisää täyte ja laita seuraava pohja, kostuta ja täytä.
- Laita vielä viimeinen kakkupohja päälle ja kostuta. Levitä loput täytteestä kakun pinnalle ja reunoille.
- Vedä sahalaitaisella leipurinraapalla pinnalle kuvio. Koristele reunat valkosuklaarouheella. Sihtaa päälle halutessasi vielä tomusokeria ja viimeistele marsipaanikukilla!
