7 munan kakkupohja:
7 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
kostutus:
2½ dl maitoa
täyte 1:
- 2 dl kermaa
- ½ dl vanilliinikreemijauhetta
- 125 g kuningatarhilloa
täyte 2:
- 2 dl kermaa
- 50 g valkosuklaata
- 125 g kuningatarhilloa
sokerikreemi:
- 125 g suolatonta voita
- 2 dl tomusokeria
kuorrutus:
- 1 kg:n pkt valkoista sokerimassaa, ylijäävästä osasta voi värjätä lumiukolle pipon, nenän ja silmät. Massaa jää vielä noin 300-400 g. Valkoista kuorrutetta menee noin 500 g.
- pipo: sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta, menee noin 150- 200 g
- Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuun, halkaisijaltaan noin 24 cm:n kakkuvuokaan. Paista kakkupohja uunin alatasolla +175 ast.eessa noin 40 minuuttia.
- Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Valmista täytteet vaahdottamalla kermat, jaa kerma kahteen astiaan ja sekoita toiseen vanilliinikreemijauhe ja toiseen sulatettu suklaa.
- Kostuta alin pohja ja levitä sille kuningatarhilloa, levitä päälle kermatäyte ja aseta toinen pohja täytteen päälle. Kostuta toinen pohja, levitä hillo ja levitä päälle suklaa-kerma. Laita viimeinen pohja kakun päälle ja kostuta se. Anna kakun tekeytyä seuraavaan päivään.
- Valmista sokerikreemi kuorrutteen alle vatkaamalla pehmeä voi ja tomusokeri keskenään. Levitä seos kakun päälle.
- Kaulitse kuorrute, nosta se kakun päälle ja värjää lopusta valkoisesta massasta ukolle pipo, porkkana-nenä ja silmät. Posket voi värjätä pinkillä kristallipulverilla.
