Tämä herkku on oikein helppo ja nopea valmistaa, ja varmasti vie suurimman suklaan-ja makean nälän. Pinnalle voi vaihtaa myös suklaarusinoita, ranskanpastilleja tai muita pieniä karkkeja. Siistit palat saa leikattua, kun antaa piirakan kohmettua kunnolla pakastimessa.
pohja:
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1-2 tl pikakahvijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
50 g voita
täyte:
5 dl vettä
2 dl vaniljakreemijauhetta
100 g valkosuklaata
päälle:
200 g Daim-suklaata
1 dl kuohukermaa
1 pss Daim-rakeita
- Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa massan joukkoon. Lisää lopuksi varovasti sekoittaen sulatettu voi.
- Paista pohja leivinpaperilla vuoratun halkaisijaltaan 28 cm piirakkavuoassa uunin alatasolla +200 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt pohja.
- Pohja on aika ohut, joten halkaise se varovasti sahalaitaveitsellä kahteen osaan.
- Valmista täyte vatkaamalla kylmään veteen vaniljakreemijauhe. Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa.
- Levitä pohjan päälle noin puolet täytteestä, nosta toinen levy päälle ja levitä sille loppu täyte. Nosta pakastimeen kuorrutteen valmistamisen ajaksi.
- Laita kuohukerma kattilaan ja lisää joukkoon paloiteltu Daim-suklaalevy. Anna suklaan sulaa ja sekoita seosta varovasti.
- Ripota Daim-rakeet “pizzan” päälle ja kaada kuorrute pinnalle.
