5 juuston lohipiirakka (munaton)

{image:text}

pohja:

* 200 g voita
* 2 dl vehnäjauhoja
* 2 dl kauraisia sämpyläjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
* 250 g maitorahkaa

pohjan päälle:

* 200 g valkosipuli-tuorejuustoa
* 150 g emmental-juustoraastetta
* 50 g parmesan-juustoa
* 1 pieni prk (70g) tomaattipyrettä

täyte:

* 250 g lämminsavustettua lohta
* ½ pkt aurajuustoa
* 100 g fetajuustoa
* 1 sipuli
* 1 tilliruukku saksittuna
* sitruunamehua muutamia tippoja

1. Valmista pohja sekoittamalla hieman pehmeä voi keskenään sekoitettuihin jauhoihin, lisää maitorahka ja vaivaa taikina tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
2. Sekoita tuorejuusto, juustoraaste, parmesan-juusto ja tomaattipyre vatkaajalla tasaiseksi tahnaksi. Levitä tahna pohjan päälle.
3. Ripota piirakan päälle lämminsavulohta, murusteltu aurajuusto, paloiteltu feta ja pilkottu sipuli. Saksi päälle vielä tilliä ja pirskota muutama tippa sitruunamehua kaiken päälle.
4. Paista piirakka uunin alatasolla +200 asteessa noin 25-30 minuuttia.