Meidän perhe r-a-k-a-s-t-a-a voileipäkakkuja, erityisesti tätä lihakakkua ♥
Olen leiponut lihakakun samalla reseptillä jo 20 vuotta, parina viime vuotena olen tosin oikaissut ohjetta. Ennen ohjeessa oli 2 täytettä, mutta nykyään olen laittanut molempien täytteiden ainekset samaan kulhoon ja pyöräyttänyt ainekset sekaisin. Maku on silti täsmälleen sama!
1, 5 pkt isoja paahtoleipiä
1 pkt ruisvuokaleipää
täyte:
2 suolakurkkua
250- 300 g palvikinkkua
1 pieni tai ½ suuri punainen paprika
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g Wanhanajan maksamakkaraa
200 g kermaviiliä
2 rkl sinappia
200 g emmental-juustoraastetta
50 g majoneesia
kostutus:
4-5 dl lihalientä
kuorrutus:
200 g ruohosipuli-tuorejuustoa
100 g valkosipulimajoneesia
koristelu:
kinkkua
meetwurstia
tummia ja vaaleita viinirypäleitä
persiljaa
tomaattiruusu
- Keitä kostutusvesi mielellään edellisenä päivänä ja anna sen jäähtyä hyvin, säilytä jääkaapissa.
- Valmista täyte pilkkomalla suolakurkku, paprika ja palvikinkku pieniksi paloiksi, sekoita mut täytteen ainekset sähkövatkaimella joukkoon.
- Leikkaa leivistä reunat pois ja aseta työpöydälle tuorekelmua. Laita alimmaksi kerrokseksi kahteen vierekkäiseen riviin 3 x 3 vaaleaa leipäpalaa ja kostuta ne. Levitä täytettä päälle ja laita kerros ruisleipää. Kostuta leivät ja täytä kakku samalla tavalla niin että ylimmäikseksi jää leipäkerros. Yhteensä leipää tulee 5 kerrosta ja täytettä neljään väliin.
- Kääri kelmu päälle ja nosta kakku jääkaappiin yön yli.
- Kumoa kakku seuraavana päivänä. Sekoita tuorejuusto ja majoneesi sekaisin, kuorruta sillä kakku. Koristele kakku kinkkusiivuilla, meetwurstilla ym.
