Lämminsavulohipiirakat 12 kpl

{image:text}

pohja:

150 g voita
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl vettä
1 dl emmental-raastetta

täyte:

250 g lämminsavulohta
½ sipuli
tilliä
ripaus sitruunapippuria

päälle:

2 dl ruokakermaa
1 kananmuna

1. Nypi pohjan ainekset sekaisin. Painele pohjat esim. alumiiniseen voideltuun muffinivuokaan tai silikoniseen muffinivuokaan.
2. Ripottele lämminsavulohi jokaiseen vuokaan, päälle pilkottua sipulia ja saksittua tilliä, mausta pippurilla.
3. Sekoita kananmuna ruokakermaan ja kaada jokaiseen vuokaan.
4. Paista uunin keskitasolla +200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Ps. Saat piirasista pieniä suupaloja kun leivot ne minimuffinipellissä, tällöin piirasia tulee 24 kpl.