Mustikka-mustaherukkakakku

{image:text}






Kääretorttupohjasta valmistuu kakutkin nopeasti,koska pohjan paistoaika on lyhyt eikä pohjan jäähtymisaikaa juuri tarvita.
Voit lisätä täytteeseen sokeria maun mukaan, vaikka valmiit hyydykejauheet itsessään antavatkin paljon makua.
Hyydykejauheen voi korvata mustaherukoilla, liivatelehdillä ja sokerilla.

pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
2 dl vispikermaa
n. 62 g mustaherukka-hyydykejauhetta (puolet hyydykejauhepurkista)
2 dl soseutettuja mustikoita

kuorrutus:
2 dl vispikermaa
n. 62 g mustaherukka-hyydykejauhetta (puolet hyydykejauhepurkista)
200 g maustamatonta tuorejuustoa

koristelu:
mustikoita/mustaherukoita

Valmista pohja vatkaamalla kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Paista pohja uunin keskitasolla +225 asteessa noin 6-8 minuuttia.
Leikkaa pohjasta kaksi pyöreää, halkaisijaltaan n. 20 cm:n kokoista pohjaa.
Laita toinen pohja halkaisijaltaan noin 22-24 cm:n leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja valmista täyte.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita hyydykejauhe 1 dl:n kädenlämpöistä vettä ja sekoita puolet liuoksesta vatkattuun kermavaahtoon (hyydykejauhe sisältää pieniä mustaherukan paloja).
Soseuta mustikat ja lisää ne täytteeseen, levitä täyte pohjan päälle.
Laita toinen pohja täytteen päälle ja valmista kuorrutus.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita loput hyydykeliuoksesta vatkattuun kermavaahtoon. Sekoita joukkoon maustamaton tuorejuusto.
Levitä kuorrutus kakun päälle niin että se tulee myös vuoan reunoille
Koristele kakku mustikoilla tai mustaherukoilla ja anna sen hyytyä jääkaapissa noin 4 tunnin ajan tai pakastimessa noin tunnin ajan.